De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Over De Opstap

De Opstap in Nijmegen-oost biedt al decennialang een gevarieerd cursusaanbod tegen betaalbare prijzen. Van Chinees tot percussie, van yoga tot computervaardigheden, van kunst en theater maken tot accordeon en gitaar spelen. Zo’n 150 verschillende cursussen worden gegeven op diverse locaties in Nijmegen, Lent en Berg en Dal.

Een team van deskundige en enthousiaste docenten zorgt voor kwaliteit en inspiratie, daarbij ondersteund door toegewijde secretariaatsmedewerksters en een bevlogen bestuur. De prijzen van de cursussen kunnen laag gehouden worden vanwege de vrijwilligersstatus van docenten en bestuur.

De Opstap is geregistreerd als stichting, de belangrijkste doelstelling is het organiseren van educatieve cursussen voor mannen en vrouwen op niet-commerciële basis. Er wordt hiervoor geen subsidie ontvangen. Daarnaast staat het sociale aspect hoog in het vaandel. De Opstap wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit alle lagen van de maatschappij.

De Opstap is dit jaar door de gemeente Nijmegen uitverkozen om deel te nemen aan de regeling Meedoen in Nijmegen. Mensen met een laag inkomen krijgen een bijdrage van maximaal 150 euro voor sport, cultuur of cursussen bij een aantal geselecteerde aanbieders. Een mooi initiatief, passend bij de maatschappelijke betrokkenheid van De Opstap.