De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Mindfulness yoga & Zingeving voor senioren met Caroline - 19 okt 2022

Mindfulness Yoga voor senioren is een hele rustige vorm van yoga die gericht is op ontspanning en herstel van lichaam en geest. Mindfulness voedt het vermogen van aandacht, brengt zelfinzicht en bewustwording. Wat betreft zingeving is mijn missie om samen met senioren te ontdekken wat het leven de moeite waard maakt. Dit wil ik combineren met doen van meditatie, visualisatie, ademoefeningen en yogahoudingen. Iedere les heeft een ander thema waarover eenieder die wil kan delen wat gedeeld wilt worden met betrekking tot het onderwerp. Anderen luisteren en oordelen niet.

Mindfulness Yoga-beoefening inspireert en kan als steun ervaren worden in het leven van alle dag. Lichaam en geest worden nader tot elkaar gebracht. De poses ontstaan van binnenuit en vanuit liefde voor jezelf. Je voelt het al: het hoeft niet perfect te zijn. Het lichaam gaat soepeler aanvoelen als een ruimte waar energie de kans krijgt om te stromen. Licht en toch geaard: ontspannen en met beide voeten op de aarde. Een diepe concentratie ontwikkelt zich als ook het gevoel voor het aanwezig zijn in het hier en nu. Wellicht voel je gaandeweg meer helderheid en is het makkelijker om los te laten wat niet meer nodig is. Controle verdwijnt naar de achtergrond en zelfvertrouwen komt sterker naar voren. Hoe mooi is het om te mogen ervaren dat je open bloeit en groeit. Telkens opnieuw!

Voel je welkom om samen met mij deze mooie reis te gaan ervaren!

De yogaoefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. De les wordt zo aangereikt dat iedereen mee kan doen. Er kan ten alle tijden gebruikt gemaakt worden van een stoel.

De yogalessen zijn bedoeld voor alle senioren vanaf 60 plus, ongeacht lichamelijke mogelijkheden of levensovertuiging.


Locatie:Dienstencentrum Oud Burger Gasthuis (OBG)
Professor Cornelissenstraat 2
6524 PJ Nijmegen
Cursuscode:MYSC 22-01
Ruimte:Nicolaskapel
Startdatum:wo 19 okt 2022
Datum(s):2 nov, 16 nov, 30 nov, 14 dec 2022, 18 jan, 1 jan, 15 feb, 8 maart, 22 maart, 5 apr, 19 apr, 10 mei, 24 mei 2023
Tijd:wo 13.00 tot 14.30u
Aantal lessen:14 lessen van 1 uur 30 minuten
Max. cursisten:10
Prijs:€ 94,-
  
alt


Maak uw keuze s.v.p.