De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Tekenen en schilderen, ontdekkingsreis met diverse materialen

Deze cursus is voor beginners en mensen die de eerste stappen al gezet hebben en gaat uit van de waarneming. We tekenen/schilderen dus wat we zien. Als onderwerpen nemen we stillevens, objecten in hun omgeving, foto's of afbeeldingen die je zelf meeneemt, jezelf of een model. Daarbij gebruiken we verschillende technieken en middelen: houtskool, gewassen inkt, pastel, aquarel, acryl- of olieverf. De docent geeft achtergrondinformatie over de verschillende technieken en uiteenlopende opdrachten. Zo ervaar je hoe je op verschillende manieren naar de werkelijkheid kunt kijken, ook al zie je objectief gezien hetzelfde als een ander.

Doel: plezier in het tekenen ontwikkelen (het is geen wedstrijd wie de beste is!), van elkaar leren en langzamerhand je eigen voorkeuren en stijl ontdekken. Verder kan degene die dat wil thuisgemaakt werk meenemen om de mening van anderen te horen, en bespreken we aan het einde van elke les kort het werk dat die bijeenkomst is gemaakt.

Benodigdheden: De docent koopt voor gezamenlijk gebruik materialen in en vraagt daarvoor een bijdrage aan het begin van de cursus. Schetspapier/schilderpapier of -doek koop je zelf naar eigen inzicht. Voor de eerste les: tekenpapier A3, minimaal 120gr/m2, diverse potloden (b, hb en h) en een voorbeeld om te tekenen (afbeelding of voorwerp(en).Deze cursus is volgeboekt
Locatie:Wijkcentrum De Ark van Oost
Cursuscode:TESR 21-02
Ruimte:zaal 2.2
Startdatum:ma 1 nov 2021
Tijd:ma 19.30 tot 21.30u
Aantal lessen:8 lessen van 2 uur, wekelijks
Max. cursisten:10
Prijs: € 60,-
alt


Maak uw keuze s.v.p.