De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Arabische patronen tekenen en schilderen - 26 feb 2019

Herhalende figuren zie je in Arabische landen en Spanje veel als wanddecoratie. Als je gefascineerd bent door hun schoonheid is het heel leuk om ze zelf te maken. Je kiest zelf je patroon uit van een foto, boek, of internet en gaat dit vanuit de symmetrieassen op een A3-vel met potlood natekenen. Vanuit deze lijnen maak je met potlood en zwarte fineliner het patroon in lijnen of balken, waarna je de tussenliggende figuren gaat inkleuren met kleurpotlood, Ecoline of Gouache-plakkaatverf.

Deze cursus leert je eenvoudige en ingewikkelde patronen zelf nauwkeurig te maken vanaf een meegenomen voorbeeld. Het eerste patroon dat je tekent heeft een vierkante symmetrie en achtpuntige sterren. Daarna stap je over op zesvoudige symmetrie met zeshoekige en 12-hoekige sterren. Als laatste maak je een patroon met vijfhoekige symmetrie en tien sterren. Je gebruikt een passer en liniaal voor de basislijnen die je later wegstuft. Ook randdecoraties en afwerkingen zoals inlijsting komen aan bod. Reken op twee uur huiswerk per week.

Benodigdheden: patroonvoorbeeld, passer en liniaal (30cm), geodriehoek, potloden, puntenslijper en gum, dikke fineliner zwart/blauw, diverse kleurpotloden of verf (ook wit voor correctie). Kleine verfkwastjes, jampotdop (voor verf). kleine 360 gradenboog en 4 stuks A-3 vellen minimaal 135gr.


Locatie:Wijkcentrum Hatert
Couwenbergstraat 22
6535 RZ Nijmegen
Cursuscode:APTS 19-01
Ruimte:zaal S8
Startdatum:di 26 feb 2019
Tijd:di 19.30 tot 21.30u
Aantal lessen:12 lessen van 2 uur, wekelijks
Max. cursisten:8
Prijs:€ 86,-
  
alt


Maak uw keuze s.v.p.