De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Leesclub De Opstap - 15 sept 2020

Misschien is er niks mooiers dan jezelf helemaal te verliezen in een goed boek. Alleen, het komt er zo weinig van. Wanneer gun je jezelf de tijd voor het lezen van een roman? De tv lonkt, of je geeft voorrang aan andere bezigheden. Dit is je kans. Kom bij leesclub ‘De Opstap’. Het is een fijne ‘stok achter de deur’ om weer aan het lezen te raken. (Maar ook jij, echte boekenverslinder, bent natuurlijk van harte welkom.)

Het idee is om eens per maand bij elkaar te komen, gedurende het hele seizoen. We starten met een inleidende bijeenkomst waarin we onderzoeken wat literatuur nu eigenlijk is. Daarna bespreken we negen Nederlandstalige romans. De tijd tussendoor is nodig om de romans te lezen. Die gezamenlijke bespreking gaat behoorlijk gestructureerd. We doen het aan de hand van traditionele literaire begrippen als personages, opbouw, tijd en ruimte, thematiek, motieven, intertekstualiteit, enzovoorts. Natuurlijk is er ook ruimte voor het geven van je mening en voor het uitwisselen van leeservaringen.

Tijdens de eerste bijeenkomst mogen de deelnemers een voorstel doen voor de te lezen romans. We kiezen wel uit een voorselectie van 25 titels in verband met het niveau en de omvang van de te lezen werken. We stellen de leeslijst snel vast, zodat iedereen de tijd heeft de romans te lenen (of kopen.) Per bijeenkomst bereidt een deelnemer de romanbespreking voor. Je komt gedurende de hele cursus maximaal twee keer aan de beurt. Indien gewenst helpt de docent je bij deze voorbereiding.


Locatie:Wijkcentrum Burghardt
Burghardt van den Berghstraat 114
6512 DR Nijmegen
Cursuscode:LEES 20-01
Ruimte:zaal 9
Startdatum:di 15 sept 2020
Datum(s):15 sept, 13 okt, 17 nov, 15 dec 2020, 19 jan, 23 feb, 23 maart, 20 april, 25 mei en 22 juni 2021
Tijd:di 19.30 tot 21.30u
Aantal lessen:10 lessen van 2 uur, maandelijks
Opmerking:excl. materiaalkosten. Deze bedragen € 2,50 en moeten tijdens de eerste les aan de docent betaald worden. Eventuele aanschafkosten van de romans zijn voor eigen rekening van de deelnemer.
Max. cursisten:8
Prijs:€ 75,-
  
alt


Maak uw keuze s.v.p.