De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Leven met misverstanden – communicatieproblematiek

Ieder van ons heeft iedere dag, al doende, al pratende, al schrijvende steeds weer contacten met andere mensen. In gezin, familie, vriendengroep, sportclub, werk, organisatie, onderweg. Dikwijls lopen die contacten heel goed en plezierig, maar af en toe gaat het mis. Waardóór verlopen contacten goed of juist slecht? Vaak begrijpen we dat niet goed en neemt de kans op misverstanden alleen maar toe.

Misverstanden lijken bij het leven te horen. Je kunt immers niet in het hoofd en hart van de ander kijken. Je moet het doen met wat de ander zegt en hóe iets wordt gezegd of gedaan. Je weet dus nooit helemaal zeker wat hij of zij bedoelt en er is dus altijd kans op misverstand.

In de cursus gaan we dieper in op het verschijnsel misverstand. Hoe ontstaan misverstanden? Hoe zijn ze op te sporen? Welke kanten zitten er zoal aan? Kunnen ze minder ernstig gemaakt worden? Zijn ze te voorkomen? Kortom: hoe kun je de last van leven met misverstanden zo veel mogelijk verminderen?

De cursus bestaat uit achtergrondinformatie telkens gevolgd door praktische oefeningen om zelf (mogelijke) misverstanden te ervaren en ermee om te gaan.Deze cursus is nog te boeken
Locatie:Wijkcentrum Burghardt
Cursuscode:LVMM 18-01
Ruimte:zaal 9
Startdatum:di 25 sept 2018
Tijd:di 15.00 tot 17.00u
Aantal lessen:7 lessen van 2 uur
Max. cursisten:20
Prijs: € 50,-
alt


Maak uw keuze s.v.p.