De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Digitale cursus: beveiliging, privacy en back-uppen van Windows 10 computers

Door Corona is er een andere realiteit ontstaan. Veilig een cursus geven is een uitdaging. Een van de manieren om dat te doen is digitaal. Deze cursus wordt, aan de hand van een cursusplan, digitaal in 6 weken gegeven. Ongeveer 1 week voor de les krijgt de cursist van de docent e-mails. Deze mails bevatten een link voor de wekelijkse video-presentatie op YouTube, een kopie van deze presentatie als PDF-bestand en een uitnodiging voor een video-meeting met de docent op de geplande cursustijd. Tijdens die video-meeting kunt u over de lesstof vragen stellen. Het fijne is dat u de cursus nu thuis kunt volgen op elk gewenst tijdstip. Er is een hoge mate van ondersteuning en contactmomenten. Verder leert u niet alleen de lesstof, maar maakt u en passant ook nog kennis met YouTube en Jitsi (het programma voor video-meetings). Het gebruik van YouTube en Jitsi wordt uitgelegd aan de hand van duidelijke instructies. Voor u misschien een uitdaging om de cursus op deze manier te volgen?

In toenemende mate verschijnen er alarmerende berichten in de media over Cybercrime, de moeilijk te stuiten criminaliteit op internet.

  • Welke maatregelen moet u nemen om veilig gebruik te kunnen maken van internet, zonder virussen op uw PC te krijgen?
  • Hoe kunt u voorkomen dat cybercriminelen er met uw persoonlijke gegevens vandoor gaan?
  • Hoe kunt u voorkomen dat door een computercrash al uw persoonlijke bestanden verdwijnen?
  • Hoe kunt u veilig internetbankieren en online winkelen?

Zo maar een aantal vragen waarop u in deze cursus antwoord krijgt. Ook leert u uw computer op te schonen door overbodige programma’s en bestanden te verwijderen, uw harde schijf te controleren om uw computer efficiënter te laten werken en uw PC sneller te laten opstarten. Na afloop bent u in staat om veilig te computeren en het onderhoud zelf uit te voeren.

Niveau: Half-gevorderd of Vervolgcursus Windows 10

Beveiliging, privacy en back-uppen van een Windows 10-pc of laptop, 2018 Visual Steps, ISBN 978 90 5905 475 2 Prijs: € 19,99


De cursusdata voor het nieuwe seizoen staan vanaf medio mei weer op de website.

alt


Maak uw keuze s.v.p.