De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Over muziek - leren praten horen - 28 sept 2021

Als u van muziek houdt en er meer van wilt weten, dan is dit de juiste cursus. U leert het verschil tussen praten en muziek, hoe ontstaan toonverschillen, hoe komen we aan ons huidige muziekschrift, wat is een toonladder. We hebben het over klassieke en lichte muziek. Over de grote componisten uit de geschiedenis tot Rock-helden uit de 50er jaren, thema's/variaties, koor/stembereik, klanken, Argentijnse, Klezmer en Zigeunermuziek. De geschiedenis van het orkest, dirigent en opera. Tijdperken in de muziek en meer. Muziekquiz. De teksten kunt u mee naar huis nemen, zodat u zonder studie veel informatie krijgt.

De inhoud van de cursus is breed en ook zeer interessant voor mensen die zelf muziek maken.We maken gebruik van CD's, beamer en zonodig live muziek om passende muziek bij het onderwerp samen te beluisteren. Dat is een belangrijke invulling van de lessen. Muziek moet gehoord worden en komt tot leven door meer kennis. U hoort o.a. J.S. Bach op authentieke instrumenten en W.A. Mozart's muziek gespeeld op zijn eigen piano.

Daarnaast is er ook ruimte voor de cursisten/muzikanten om zelf iets te laten horen en er desgewenst iets van te vertellen. Ook een CD meebrengen en een herinnering/verhaal er bij vertellen draagt bij aan een fijne muzikale-ontmoetings-middag. Voor deze curcus is geen voorkennis nodig maar u leert veel 'over muziek'. Graag tot ziens!

Benodigdheden: 2-rings-map


Locatie:Wijkcentrum De Ark van Oost
Cipresstraat 154
6523 HR Nijmegen
Cursuscode:OMUZ 21-01
Ruimte:zaal ...
Startdatum:di 28 sept 2021
Tijd:Di 14.30 tot 16.30u
Aantal lessen:15 lessen van 2 uur, om de week
Opmerking:excl. materiaalkosten. Deze bedragen € 3,- en moeten tijdens de eerste les aan de docente betaald worden.
Max. cursisten:12
Prijs:€ 131,-
  
alt


Maak uw keuze s.v.p.