De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Keramiek, werken met klei, gips en glazuur

Mijn naam is Marion, zowel tijdens mijn opleiding als de jaren daarna heb ik me in het werken met keramiek gespecialiseerd. Met name werken met gietklei en gipsen mallen. Deze cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. De starters zullen het programma dat hieronder beschreven staat volgen, en de gevorderden gaan aan de slag met zelfstandige opdrachten. Zo kunnen de cursisten elkaar helpen en van elkaar leren.

Ik zal van start gaan met een wat bredere kennismaking met de verschillende technieken en materialen waar we mee kunnen werken. Er is erg veel mogelijk, en een goede kennis van de materialen zal zorgen voor een stevige basis om op te bouwen. Het volgende zal aan bod komen: kennis van de verschillende soorten kleien en technieken aan de hand van kleine opdrachten. Bouwen en construeren met klei, werken met gipsen mallen, het zelf maken van een gipsen mal, verschillende stook technieken, en ook het glazuren zal aan bod komen. De vormgeving zal vooral gericht zijn op schalen, tegels, vazen en serviesgoed. Aan het eind zult u voldoende hebben geleerd om zelf vrij aan de slag te kunnen gaan met eigen ideeën.Deze cursus is nog te boeken
Locatie:Voorzieningenhart De Biezantijn
Cursuscode:KERA 22-02
Ruimte:zaal 2A
Startdatum:do 29 sept 2022
Datum(s):do 29 sept, do 13 okt, do 17 nov, do 1 dec, do 12 en 26 jan, do 2 en 16 febr, do 2, 16 en 30 maart, do 6 en 20 april, do 11 en 25 mei, do 8 juni.
Tijd:do 19.00 tot 21.00u
Aantal lessen:16 lessen van 2 uur
Opmerking:Opmerking: excl. materiaalkosten. Deze bedragen € 45,- en moeten tijdens de eerste les aan de docente betaald worden.
Max. cursisten:9
Prijs: € 120,-

Deze cursus is volgeboekt
Locatie:Voorzieningenhart De Biezantijn
Cursuscode:KERA 22-01
Ruimte:zaal 2A
Startdatum:wo 21 sept 2022
Tijd:wo 19.00 tot 21.00u
Aantal lessen:25 lessen van 2 uur
Opmerking:Opmerking: excl. materiaalkosten. Deze bedragen € 45,- en moeten tijdens de eerste les aan de docente betaald worden.
Max. cursisten:10
Prijs: € 188,-
alt


Maak uw keuze s.v.p.