De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

3D collages / gemengde technieken - 12 jan 2023

Deze creatieve cursus is voor iedereen geschikt, zoveel voor beginners als voor mensen die de cursus “Mix and Match” hebben gevolgd. Gedurende 10 lessen gaan we op verschillende formaten "3D schilderijen" creëren met behulp van gevarieerde technieken en materialen zoals “foambord” en “papier mâché”. Bovendien zullen we geen acrylverf of inkt gebruiken. De bedoeling is om de kleuren in tijdschriften te vinden maar we zullen ook behang, stof, wol, leer, etc… gebruiken.

Zoals in een open atelier gaan we zonder opdrachten aan ons eigen onderwerp werken en ik ga jullie individueel begeleiden en helpen met jullie creaties (portret, landschap, abstract...).Maar we zullen ook in een prettige groepssfeer werken en elkaar aanmoedigen en “feed-back” geven.Tijdens de eerste twee lessen gaan we op een kleine achtergrond oefenen. Ook gaan we naar de projecten van de anderen luisteren zo dat we samen gaan beginnen met het verzamelen van tijdschriften en andere materialen. Vervolgens zullen we op een groter formaat werken en vanaf de 5e les gaan we aan de slag met onze laatste grote 3D collage.

De materialen die tijdens de lessen aanwezig zullen zijn: 3 schildersdoeken (60 cm x 80 cm voor de grootste) , 3 soorten lijm (Tacky glue, behang lijm en seconde lijm), 3 piepschuimplaten (A4) , keukenpapier, aluminiumfolie, schilders tape en vernis (spray).

Benodigdheden:
Schetsboek of los papier, pen, potlood, gum, schaar, mesje, lege jampot met deksel (voor de lijm), oude spons en oude theedoek (om schoon te maken), dun penseel en platte kwast (om te lijmen), een paar tijdschriften en een tas (om na de les alles mee te kunnen nemen).


Locatie:Wijkcentrum De Ark van Oost
Cipresstraat 154
6523 HR Nijmegen
Cursuscode:CL3D 23-01
Ruimte:zaal ...
Startdatum:do 12 jan 2023
Tijd:do 09.00 tot 11.30u
Aantal lessen:10 lessen van 2,5 uur, wekelijks
Opmerking:materiaalkosten 20,-
Max. cursisten:8
Prijs:€ 86,-
  
alt


Maak uw keuze s.v.p.