De Opstap: goede en betaalbare cursussen in Nijmegen

Mandala tekenen over de chakra’s

In 8 lessen mooie mandala’s leren tekenen én die tegelijk leren gebruiken voor je eigen bewustwording, dát is wat we gaan doen in deze cursus.

MANDALA’S Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent cirkel en centrum. Een mandala is een cirkelvormige tekening waarvan het centrum belangrijk is. Vaak wordt een passer gebruikt om die cirkel op te zetten. Met het tekenen wordt gewerkt vanuit het centrum, het middelpunt van de cirkel. Overal ter wereld worden van oudsher al mandala’s gemaakt, in de bouw- en schilderkunst, in religieuze rituelen, met potloden, zand, borduurgaren of talloze andere materialen. In deze cursus maken we met potloden mandala’s op papier.

CHAKRAS In de cursus maken we gebruik van het systeem van de chakras. Het chakra-systeem is een oud, oosters filosofisch-psychologisch systeem over hoe wij als mensen in het leven staan, onze lichamelijke en geestelijke gezondheid, wat we aan hindernissen kunnen tegenkomen en hoe we ons daartoe kunnen verhouden.

In de cursus richten we ons op de 7 hoofdchakras die verbonden zijn met de gebieden:
1e chakra: lichamelijke stevigheid, aarden, overleven, vertrouwen
2e chakra: het leven laten stromen, emoties, gevoelens, genieten
3e chakra: je wil, je eigenwaarde, keuzes maken
4e chakra: liefde, mededogen, relaties
5e chakra: communicatie, creativiteit, woorden en symbolen
6e chakra: intuïtie, verbeeldingskracht, dromen
7e chakra: bewustzijn, denken, wijsheid, spiritualiteit.

Na de eerste, inleidende les, staat in iedere les een chakra centraal. Deels worden de mandala’s over de chakras in de lessen gemaakt, voor een deel ook thuis. Het maken van de mandala’s en het praten erover is op meerdere manieren verrijkend: Het is een heerlijk creatief bezig zijn én het kan je bovendien tot nieuwe inzichten brengen. Iedere deelnemer haalt eruit wat op dit moment bij haar of hem past.

Benodigdheden: kleurpotloden (in meerdere kleuren rood, oranje, geel, groen, lichtblauw, donkerblauw/indigo en paars/lila), passer, liniaal, gum. Tekenpapier (A 3) is voor € 0,50 per vel bij de docente te verkrijgen.Deze cursus is nog te boeken
Locatie:Wijkcentrum De Ark van Oost
Cursuscode:MTOC 21-01
Ruimte:Exposure
Startdatum:ma 6 sept 2021
Datum(s):6 sept, 20 sept, 4 okt, 18 okt, 1 nov, 15 nov, 29 nov 2020, 13 dec 2021
Tijd:ma 19.30 tot 21.30u
Aantal lessen:8 lessen van 2 uur
Max. cursisten:10
Prijs: € 60,-
alt


Maak uw keuze s.v.p.